2009. január 20., kedd

A gyerek, akit SIM-kártyának hívtak:)))


A "Ha a hülyeségnek határa volna" sorozatunk egy újabb ékes darabbal gazdagodott a mai napon:) Megtudtam ugyanis, hogy Afrika egyes országaiban MOBILTELEFONRÓL, annak tulajdonságairól, vagy alkatrészeiről neveznek el embereket:))

"Két közös tulajdonsággal biztosan rendelkezik a Dél-Afrikai Köztásaságbeli SMS Mabaso, Call Later Ndlovu, Simcard Makhathini és Please Call Me Cetshwayo. Mindnyájan a mobiltelefonok 1993-as bevezetése után születtek Kwazulu-Natal tartományban és a szüleik az új technika után adtak nekik nevet.

A Reporter.co.nz által közölt cikk további példákat is hoz a telekommunikációs szaknyelvet idéző nevekből, igaz arról nem szól, meddig voltak divatban a mobilos keresztnevek. A megfejtést a zulu névadási szokások rejtik, amelyek szerint egy jelentős pillanat, nagy történés vagy fontos hős, eszme után jó elnevezni a gyerekeket - árulja az African Voices oldalon megőrzött Sunday Times cikk. Talán szerencsés is, hogy a Cijmpis (Készülj a háborúra) vagy Mdubulenis (Lődd le) szavak helyett a inkább HÁLÓZATI HIBÁNAK!!!:D vagy TÉRERŐNEK!!!:D hívnak gyerekeket."
Kész vagyok...:)))

Ha részletesebben érdekel a dolog, katt ide!

Nincsenek megjegyzések: