2009. április 2., csütörtök

Jogdíjak? Kinek? Miért? Miért nem???

Ez itt a nagy kérdés kérem alássan...
Újabb cikk jelent meg a neten a már szinte hírhedté vált MAHASZ átalány befizetéséről, ami akár még pozitív dolog is lehetne, de szerintünk egyáltalán nem az! Bár gyorsan hozzáteszem, inkább befizettük az összeget...
Ismert, hogy Jeszenszky Zsolt, a DJ szövetség elnöke és a MAHASZ átalánydíjat szed az illegáslisan letöltött zenék legalizására. De most kérdem én, hogy akkor hogy kapja meg xy svéd vagy német DJ az általunk pörgetett zenéi után a neki járó pénzt? Na ezt nem tudja senki, meg még sokmindent, de ebbe nem is szeretnék belemenni.

Lényeg az, hogy még mi magunk se kapunk ló.aszt se egy most megjelenő saját zenénkért a HUNGARIAN HOUSE ALLSTARS Hamvai mixlemezen, ami 35.000 (!!!!!!!!!) példányban lesz szétosztva a CKM vásárlók között. Bár ez egy újabb szép szervezet, az Artisjus sara szerintem. Még 2006-ban ugyanis jelent meg egy saját zenénk valami 500 példányban, szintén szerzői kiadásban és azért a zenéért ha dobtak is valami deszkát (bruttó 40 papír talán), és az is promóciós célt szolgált (tehát nem értékesítettük), akkor az I Stand By Your Side-ért miért nem jár nekünk a jogdíj??? Tegnap ezért kellett felmennem Pestre, hogy aláírjak egy darab papírt, hogy hozzájárulok a felvétel megjelenéséhez a jogdíjról lemondva, mert akkor bukott volna a mixlemez... De ez ugyanúgy érvényes a másik 22 formáció munkájára, akik helyet kaptak a 80 perces cd-n. Tömény, tömör lehúzás ez kéremszépen.

Nincsenek megjegyzések: