2009. május 27., szerda

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!


Most sem nem ajánlót írok, sem nem humorost, de még csak köze sincs a Vanilla Creep-hez. Csupán dühössé és egyben szomorúvá tesz az, hogy ilyen semmibe veszik a magyarságot, a Magyarokat a körülöttünk lévő országok, most épp terítéken a románok vannak (szándékosan kis betűvel)... Épp ma reggel olvastam a komment.hu-n, hogy most pl. az egyik legnagyobb történelmi hagyományokkal büszkélkedő MAGYAR városban, Kolozsváron a tisztelt POLGÁRJENŐ Trianonista seggnyaló (ettől szalonképesebben aligha lehet szólni a hozzá hasonlókról), információs táblákkal szeretné ellátni a MAGYAROK keze által épített -a városban lévő- műemlékeket, és Magyar felirat nem lesz rajta található. Ellenben Francia, Angol és román igen! GRATULÁLOK Tisztelt URAM, Kinyalhatja a seggem, és mindenki seggét, aki egy kicsit is hasonlóan érez, mint én!
Az egyik legnagyobb MAGYAR király, Hunyadi Mátyás szülővárosáról van szó! románia még csak tervben sem volt akkor... Ide jutottunk. Nem mi tehetünk róla, de arról igen, hogy közelebb hozzuk az erdélyi, a felvidéki, és az összes határon túli magyarságot hozzánk, ha megfelelőképpen szavazunk majd ha eljön az idő...
El kell érnünk kedves barátaim, hogy emelt fővel mehessünk az 1000 éves Magyar hagyományokkal büszkélkedő Tátrába, a Hargitára, vagy akár Belgrádba, az egykori Nándorfehérvárra! És ne attól kelljen félnünk, hogy esetleg megrongálják az autóinkat, neadjisten a testi épségünket!
Akit a téma bővebben érdekel ennél, az itt olvashat róla!
Elnézést, hogy elragadtattam magam, de ha az (anti)magyarságról van szó, akkor kicsit ingerült leszek... hamarosan jobb hírekkel is szolgálhatok:)

1 megjegyzés:

RaveAir írta...

Nos... először valahogy nincsen kedvem kinyalni senki kedvét. Lehet, hogy abba a mondatban elgépeltél valamit. :)

Másodszor, egyet tudok érteni a mondandóddal, vagy azzal, amit valójábán írni szerettél volna.

Harmadszor, a "magyar", "francia", "angol" és "román" szavak, tudomásom szerint, kis kezdőbetűvel irandóak, más nyelvekkel ellentétben (ugye tudjuk, hogy az angolok olyan idióták, hogy a hét napjai és a hónapokat is nagy kezdőbetűvel írják).

Negyedszer, van egy olyan elmélet, mely szerint Romániát Romanusról nevezték el, aki Romolus és Remus testvére volt. Ugye ő volt az a testvér, aki az apafarkas "tején" nőt fel...